Dirksland - Op maandag 1 februari 2021 moesten de leerlingen van o.b.s. de Inktvis uit Dirksland, voor de vijfde week op een rij, hun huiswerk ophalen i.v.m. de Corona-sluiting van de basisscholen. In de vroege uurtjes werd er echter in het geheim al een hoop werk verricht door het team en de AC van o.b.s de Inktvis om een leuke verrassing te verwezenlijken. De leerlingen kregen dit keer namelijk niet alleen hun huiswerk mee, maar ook een fleurig bedankje voor hun ouders. Lees hieronder meer.

Vervolg

Inmiddels weten we dat de basisscholen per 8 februari weer open gaan, maar hier gingen 5 weken online thuisscholing aan vooraf. Gedurende deze weken kregen de leerlingen op een digitale wijze les van hun leerkrachten. Waardoor leerkrachten nog betere ict’ers werden en ouders fijne hulp leerkrachten.

Het team van o.b.s. de Inktvis en de AC wilden daarom de ouders symbolisch in het zonnetje zetten met een fleurige bos tulpen van fa. van Prooijen uit Dirksland.

“Zonder de hulp van ouders, opa’s & oma’s en andere familieleden hadden we dit niet kunnen organiseren. Het is dan ook bijzonder fijn om te zien en te ervaren hoe iedereen zijn schouders eronder zet om dit allemaal in goede banen te leiden’: schrijft het team in hun nieuwsbrief aan de ouders. Als verrassing kregen de leerkrachten zelf ook nog een bos tulpen van de AC.

Vanaf 8 februari mogen de basisschoolleerlingen weer op een aangepaste manier genieten van fysiek onderwijs. Door de RIVM richtlijnen door te zetten in de scholen is het weer mogelijk om binnen de schoolmuren de lessen te volgen.