30 januari 2021, Sommelsdijk - Bewoners van woongroep 551 in Nieuw Rijsenburgh zitten er vanaf nu lekker warmpjes bij. Afgelopen maandag overhandigde Ellen van den Berge, voorzitter van wijkvereniging De Zwaluw gebreide omslagdoeken voor de bewoners. De omslagdoeken werden door Anja van Heukelen en Anja Looij, zorgmedewerkers van de woongroep, dankbaar in ontvangst genomen. Lees hieronder meer.

Vervolg

Het idee ontstond dankzij een gift van het Oranjefonds aan een verenigingen die iets met en voor ouderen doen. Diewertje Damen, lid van de breiclub, en Anja van Heukelen kennen elkaar en zo werd het lijntje met de bewoners van Anja’s woongroep snel gelegd. De breiclub telt momenteel zo’n twintig leden. “Het is jammer dat we vanwege de coronamaatregelen niet bij elkaar kunnen komen in de gezellige ontmoetingsruimte van wijkgebouw De Zwaluw in Sommelsdijk”, vertelt Ellen. “Desondanks tikten de breipennen bij de leden thuis fanatiek voor het goede doel”. Zo ontstonden er prachtig gekleurde omslagdoeken in allerlei modellen, kleuren en patronen waarvan er maandagmiddag veertien overhandigd werden.

Beide Anja’s zijn blij met deze gift. “Bewoners hebben het al snel koud en zeker als ze straks hopelijk weer naar buiten kunnen, is zo’n warme omslagdoek ideaal. Dankzij de verschillende modellen zijn ze ook nog eens heel praktisch voor rolstoelgebruikers!”

Foto: Overhandiging, met v.l.n.r. Anja van Heukelen, Anja Looij en Ellen van den Berge.