Ouddorp - Eind 2020 overhandigde supermarktondernemer Martin de Berg aan Esmee Mijnders een cheque van €500,00 voor de 'Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind'. Dit is een onafhankelijke stichting en zij doet het werk dankzij de steun van vele donateurs, vrijwilligers en alle andere betrokkenen die hetzelfde willen bereiken: "geen kind zonder vriendjes". De cheque is afkomstig vanuit het 'Brood van gisteren' project wat, in samenwerking tussen Albert Heijn Ouddorp en Jouw Marktkraam Ouddorp, al enige tijd draait. Lees hieronder meer.

Vervolg

"Bij Albert Heijn hebben we altijd versgebakken brood, maar er blijft elke dag wel wat over. Brood dat gisteren vers gebakken is, is ook vandaag nog heerlijk." Albert Heijn Ouddorp wil zoveel mogelijk voorkomen dat prima brood onverkocht uit de schappen verdwijnt en introduceerde samen met Jouw Marktkraam Ouddorp: het 'Brood van Gisteren' project.

Brood van Gisteren

"Smakelijke producten van de dag ervoor tegen aantrekkelijke prijzen", zegt supermarktondernemer Martin de Berg. Peter Grinwis, commercieel manager van Jouw Marktkraam Ouddorp vult aan: "Brood van gisteren daar is niets mis mee. Eerst gingen niet verkochte producten terug en werd verwerkt o.a. als veevoer. Gevoelsmatig willen we dat laatste zo veel mogelijk voorkomen. En dus wordt het verkocht als ‘Brood van Gisteren’ in de Jouw Marktkraamwinkel in Ouddorp. Goed voor het milieu én voordelig. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel."

Goed doel

Deze keer was het geld bestemd voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. "Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen" - dat is het ideaal van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

"Al sinds 1950 worden projecten gesteund op het gebied van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap", zegt Esmee Mijnders, die dankbaar de cheque in ontvangst nam. "De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Deze cheque draagt bij om samen concrete stappen te zetten om kinderen met en zonder handicap samen te laten spelen, leren en sporten."