15 december 2020, Goeree-Overflakkee - De afgelopen weken zijn er bij verschillende inzamelpunten over heel het eiland meer dan 500 kerstcadeaus ingezameld voor kinderen waarvan de ouders bij de Voedselbank lopen. De actie is daarmee de meest succesvolle kerstcadeau inzamelactie die ooit is georganiseerd op Goeree-Overflakkee. "Het begon allemaal met een idee van Colinda de Vogel (31) uit Stellendam...." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Via een Facebook-groep bracht Colinda de actie onder de aandacht van de inwoners van Goeree-Overflakkee, in de hoop dat ze in ieder geval een aantal kinderen blij kon maken met een kerstcadeau. De reacties waren overweldigend en zo massaal dat er erg snel over het hele eiland tal van inzamelpunten opgezet waren, waar mensen speelgoed konden inleveren."

De inwoners van Goeree-Overflakkee bleken ook erg gul in het doneren waardoor de actie zelfs eerder stopgezet is dan gepland. Dit allemaal omdat initiatiefneemster Colinda de Vogel bijna alle logistieke werkzaamheden (organiseren, plannen, ophalen etc.) alleen heeft gedaan. De medewerkers van de Voedselbank konden het bijna niet geloven toen op 15 december de cadeaus moesten worden opgehaald, zo’n grote opbrengst hadden ze nog nooit meegemaakt.

Op zolder bij de moeder van Colinda, die samen met haar dochter alles heeft ingepakt, stonden meer dan 500 nieuwe of in nieuwstaat zijnde kerstcadeaus. Dit kon niet in één keer worden meegenomen want hier was niet op gerekend door de mensen van de voedselbank, die natuurlijk erg blij waren dat er zoveel was ingezameld. Colinda wil ook iedereen bedanken voor hun inzet: "Door de massale reacties worden nu een hoop kinderen blij gemaakt met leuke cadeaus, die ze anders niet hadden kunnen ontvangen. Dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder het enthousiasme en de betrokkenheid van iedereen die meegeholpen heeft met inzamelen en doneren. Dank daarvoor!"