12 december 2020, Middelharnis - Afgelopen maandag 7 december brachten leerlingen van de eerste klas van het vmbo van RGO Middelharnis een bedrijfsbezoek aan Zebraprints in Middelharnis. Vijfentwintig leerlingen, die deze periode oriënteren op het profiel Bouwen, Wonen en Interieur, kregen uitleg over de machines. "Bij dit bedrijf wordt gewerkt met technieken als cnc frezen, laseren en zelfs vloeistof printen. Ook staat er een aantal 3D-printers en een grote stickerprinter." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Zebraprints heeft zowel het ontwerp van een product als de eindproductie in eigen huis. En dat maakt het voor leerlingen extra interessant: ze zien de weg van idee naar product in één bedrijf. Met veel van de machines die de leerlingen bij het bedrijf zagen, wordt straks ook in De Beroepscampus Middelharnis gewerkt. Het nieuwe lesmateriaal zorgt ervoor dat de lessen nog meer aansluiten bij de toekomst van de sector.

Bouwpakket Zebraprints had voor de leerlingen onderdelen gefreesd van een houten werkstuk. Op school gaan ze deze luchtballon tijdens de volgende BWI-les in elkaar zetten. Het bedrijf heeft er nog een wedstrijd aan verbonden: de leerling die het bouwpakket 't meest origineel maakt en versiert, krijgt een prijs.

Alle leerlingen, docenten én medewerkers van Zebraprints vonden het een geslaagd bezoek. RGO Middelharnis en Zebraprints gaan deze samenwerking zeker een vervolg geven."