11 december 2020, Middelharnis - "Ook al was het een heel bijzonder jaar, Jumbo Middelharnis schenkt alle kinderen en leerkrachten van o.b.s. De Inktvis een Kerst high-tea om het jaar heerlijk en positief af te kunnen sluiten." Op donderdag 17 december as vieren de kinderen van o.b.s. De Inktvis Kerstfeest. "Omdat dit Kerstfeest i.v.m. Corona, anders zal verlopen dan voorgaande jaren moest er goed nagedacht worden hoe deze dag toch een leuke invulling kon krijgen." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Normaal gesproken vierden de kinderen en leraren het Kerstfeest door het organiseren van een Kerstmaaltijd in de avond of een Kerstwandeling met gezellig samenkomen op het plein. Maar i.v.m. Corona moest er naar een andere creatieve oplossing gezocht worden. Samen is besloten om anders dan andere jaren het kerstfeest onder schooltijd te vieren.

In de ochtend draaien de kinderen het normale rooster, maar zullen de leerkrachten de lessen volledig in Kerstsfeer onderdompelen. Denk aan liedjes zingen en Kerstspelletjes spelen. Waarna in de middag de Kerstactiviteiten echt van start zullen gaan. Ook staat er een heerlijke verassing op het middagprogramma, een geheel verzorgde high-tea aangeboden door Jumbo Middelharnis. De kinderen kunnen smikkelen van heerlijke hartige, zoete en gezonde hapjes met natuurlijk iets lekkers te drinken toe."

Actie als tegenprestatie

Als tegenprestatie wil o.b.s. de Inktvis samen met de kinderen een tweetal leuke acties houden. "Als eerste gaan de kinderen houdbare producten inzamelen voor de voedselbank. Met de spreuk: ‘Help mee en neem een Jumbo product voor een ander mee’ als aftrap, kunnen de kinderen vanaf 9 december tot 16 december 2020 de producten in hun eigen klas verzamelen. Waarna de producten rond de kerst worden aangeboden aan de voedselbank." Met deze actie wil ‘de Inktvis’ ervoor zorgen dat alle inwoners van Goeree Overflakkee een fijne Kerst kunnen vieren. Daarnaast kunnen de bewoners van verzorgingshuis ‘de Geldershof’ een klein Kerstpresentje in de vorm van een Kerstbal met kerstwens verwachten.

"De Inktvis bedankt Jumbo Middelharnis en wenst iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021."