27 november 2020, Regio - Onder de noemer "Aandacht voor elkaar" worden verhalen over leven met corona en initiatieven om elkaar te helpen in deze crisis verzameld. De rijksoverheid heeft hiervoor de website aandachtvoorelkaar.nl gelanceerd om alles te bundelen. Het initiatief ligt bij gemeenten, maatschappelijke organisaties en betrokken burgers. "Het is overweldigend hoeveel mooie dingen er gebeuren. Zeker ook in Zuid-Holland." Lees hieronder meer en bekijk enkele voorbeelden.

Vervolg

Enkele voorbeelden:

  • Pauline Joosten (47, Willemstad) en haar goede vriendin Hadewych den Ridder (54, Zevenbergen) maakten sinds het begin van de coronacrisis duizenden uitwasbare mondkapjes. Van de inkomsten brengen ze elke week cadeautjes naar verzorgingstehuizen.
  • NL Cares doet veel voor eenzame ouderen en dat vrijwilligerswerk werd door de coronacrisis steeds lastiger. Juist deze mensen moeten voorzichtig zijn en goed afstand houden. Daarom bedachten ze een list. Jeroen Koks (29, Den Haag): “Wij weten dat veel ouderen heel alleen kunnen zijn. Daarom bedachten we hoe we ouderen nog steeds kunnen opvrolijken en aandacht geven zonder ze in het echt te ontmoeten. Zo kwamen we op het idee van een papieren krant: ‘Blij Nederland’.”


En zo waren er nog vele andere initiatieven. Van de gemeente Zuidplas die een lief&leedpotje in het leven riep waarmee inwoners mensen in hun straat een hart onder de riem kunnen steken tot een speciale deurhanger in de gemeente Noordwijk waarmee buren elkaar kunnen laten weten dat ze graag wat voor elkaar doen. Van brieven van burgemeesters aan hun inwoners, tot het openstellen van de gemeentelijke sociale media voor het uitwisselen van ervaringen met corona, tot ideeën voor hoe we dit jaar toch iets moois kunnen maken van de feestdagen.

Bron/meer info: Aandachtvoorelkaar.