Goeree-Overflakkee - De gemeente Goeree-Overflakkee biedt aan inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Daarvoor is een overeenkomst afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Voor 2021 is het nu voor inwoners met een minimuminkomen mogelijk om over te stappen. Graag vóór 15 december, zodat de gemeente de aanvraag tijdig kan verwerken.

De gemeente is van mening dat een goede zorgverzekering de basis is voor toegankelijke zorg en dat daardoor ook de kans op participatie in de samenleving wordt vergroot.

Gemeentepolis

Het pakket dat de gemeente aanbiedt, heet de Gemeentepolis en bestaat uit de basisverzekering en één van de drie mogelijke varianten voor de aanvullende verzekering. Voor verzekerden zijn er verschillende voordelen, zo betaalt de gemeente mee (variërend van € 10,00 tot € 17,76 per verzekerde per maand), is er een collectiviteitskorting op de aanvullende zorgverzekering en afhankelijk van de gekozen variant van de aanvullende verzekering krijgen mensen ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo/WIz.

Meer informatie en afsluiten

Kijk voor meer informatie op goeree-overflakkee.nl/zorgverzekering of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0187, optie 1. Het afsluiten van de Gemeentepolis kan op gezondverzekerd.nl/goeree-overflakkee.