17 november 2020, Nieuwe-Tonge - Het is één van de lievelingsplekken van de twaalfjarige Anouk Poulisse op Goeree-Overflakkee: dierentuin Faunapark Flakkee. Sanne Waldekker deed een interview met Anouk: "Ze vond heel vervelend om te horen dat de kleine dierentuin bij Nieuwe-Tonge door de coronacrisis het hoofd financieel gezien moeilijk boven water houdt. Anouk besloot zelf in actie te komen en heeft al meer dan €3.600,00 euro ingezameld voor het park." Bekijk de video hieronder en help mee.

Vervolg

“Ik wil echt heel graag helpen, want de diertjes kunnen er niks aan doen en wij wel”, legt Anouk uit. Het park heeft onder meer veel vogels, vossensoorten, capibara’s, stokstaartjes, neusberen en servals.

Het Faunapark is door de aangescherpte coronamaatregelen dicht, maar voor een reportage over de actie mag Anouk even naar binnen. “Kijk, de diertjes kennen me al. Ik kom hier om de twee weken en heb meerdere diertjes geadopteerd, maar de zilvervosjes vind ik het leukst.”

Anouk had niet verwacht dat haar actie zoveel op zou leveren. “Ik dacht aan 25 euro, maar er zijn mensen die in één keer 100 euro hebben gedoneerd. Toen dacht ik wel, wow… mensen gaan echt heel veel geld geven!”

Doneer HIER.

Lees verder op RTV Rijnmond