12 november 2020, Middelharnis - Begin november was het dan "ein-de-lijk" zo ver. De belevenistafel werd geleverd bij de dagbesteding Sfeer & Meer van Zuidwester in Middelharnis. Deze tafel is mede mogelijk gemaakt door de Exodusgemeente en de Lions Club Goeree-Overflakkee. Een belevenistafel is moderne technologie in een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel. Lees hieronder verder.

Vervolg

Een belevenistafel is moderne technologie in een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel. Het blad van de tafel is een touchscreen en je kunt er met meerdere personen omheen zitten. “Al een lange tijd hebben we de wens om een belevenistafel aan te schaffen voor onze cliënten”, vertelt Marjo Vroegindeweij, dagbesteding begeleider bij Zuidwester. Dankzij de Exodusgemeente en de Lions Club is het gelukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen en er één aan te schaffen. We zijn hen enorm dankbaar!”

Ze vinden het fantastisch

“Onze cliënten en wijzelf keken enorm naar het moment uit dat de tafel werd geleverd”, gaat Marjo verder. “Mede door corona had de tafel een lange levertijd, maar inmiddels maken we volop gebruik van de tafel. Onze cliënten kunnen nu kennismaken met materiaal van deze tijd en samen leren en spelen. Ze vinden het fantastisch!”

Mede mogelijk gemaakt door
In september vorig jaar ontving de dagbestedingslocatie van Zuidwester een cheque ter waarde van €2.500,- van de Lions Club Goeree-Overflakkee. Zij hadden dit geld ingezameld met een badeendenrace die werd georganiseerd tijdens de Goereese Portdagen. Begin dit jaar ontving de dagbesteding ook nog eens ruim €850,- van de Exodusgemeente in Sommelsdijk. Dit geld is opgebracht tijdens de ‘Ontmoetingsdagen’ die de gemeente ieder jaar organiseert.

Foto: Erwin en Conny aan de slag met de belevenistafel.