Ouddorp - RTV Slogo (RTV Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de instelling voor de juiste frequenties van TV en radio op Goeree-Overflakkee!

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo:

  • ’t Eiland Actueel – 50 Jaar Watersportvereniging Battenoord: De kleine vereniging 'Watersportvereniging Battenoord' bestaat sinds 1970 en heeft 80 ligplaatsen. Er liggen een aantal platbodems maar in het merendeel van de boxen dobberen kleine zeil- of motorboten. Het haventje bij Battenoord en Nieuwe-Tonge trekt het hele jaar veel toeristen en mensen uit de buurt die er komen zwemmen, wandelen of uitrusten. RTV SLOGO i.s.m. VideoVoorne gingen op bezoek bij de watersportvereniging.
  • Streekdocumentaire – Zuid Hollands Welvaren – deel 1 – Historische Vaarwegen: Zuid-Holland is zowel in heden als verleden onlosmakelijk verbonden met haar vaarwegnetwerk. Het is een voor Nederland unieke verzameling meren, plassen, zeearmen, rivieren en vaarten. In 6 afleveringen maakt u kennis met dit historische vaarwegnetwerk, gebruikers van toen en nu, kunstwerken als bruggen, sluizen en veerverbindingen, historische schepen én het water als verdedigingswerk. Samen vormen zij Zuid-Hollands welvaren.
  • Streekdocumentaire – De Toren van Goedereede: Goedereede is een oud stadje met een bijzonder karakter en een eigen sfeer. Oude gebouwen herinneren aan vroegere eeuwen toen Goedereede zeer welvarend was en bekend stond als handelsplaats met veel scheepvaart en visserij. Opvallend is de prachtige Gotische toren, gebouwd in de jaren 1467-1512. Lang was deze in gebruik als baken voor zeevarenden. Eerst met een primitief gestookt vuur, later met een echt vuurtorenlicht. In 1911 werd het licht gedoofd omdat het niet goed zichtbaar meer was. Door inpolderingen was de kerktoren te ver van zee komen te staan. Een nieuwe vuurtoren op het Westhoofd bij Ouddorp, nam de functie van verkenningslicht voor de scheepvaart over. Nu herinnert alleen een in 2013 op de toren geplaatst boeilicht nog aan het vuurtorenverleden. RTV SLOGO maakte een reportage over de karakteristieke toren.
  • Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 5: In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 34: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Gijs Jan Visser – Coaching nalatenschappen: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Gijs Jan Visser over de coaching bij het afhandelen van nalatenschappen. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo