3 november 2020, Regio - Mensen die als ze corona krijgen in een risicogroep vallen, zoals 70-plussers of mensen met een chronische ziekte, kunnen sinds deze week via de website van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta boeken bestellen. Deze boeken worden volgens een vaste route thuis afgeleverd. Hiermee hoeven kwetsbare leden niet meer naar de bibliotheek om boeken te kunnen lezen. Ook zijn ze minder afhankelijk van anderen om boeken te halen voor ze. Les hieronder verder.

Vervolg
Mirjam Vancrayelynghe, teamleider Sociaal Domein: ‘We merken dat onze leden die in een risicogroep vallen huiverig zijn om naar de bibliotheek te komen. Dat is logisch, maar we vinden het belangrijk dat onze leden kunnen blijven lezen. Natuurlijk zijn e-books en luisterboeken altijd en overal voor iedereen beschikbaar, maar mensen hechten ook waarde aan een ‘echt’ boek. Om daarin tegemoet te komen hebben we voor onze kwetsbare leden deze service opgezet. Zeker met de donkere dagen voor de deur en het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dan is het fijn om met een boek op de bank te kunnen kruipen.’
Er kunnen alleen boeken besteld worden uit de collectie van de bibliotheek zelf. Voor leden uit Hellevoetsluis betekent dat, dat ze uit de collectie van Hellevoetsluis bestellen, voor inwoners van Goeree-Overflakkee uit de collectie van bibliotheek Middelharnis en voor Brielle en Westvoorne uit bibliotheek Brielle. Per keer kunnen er maximaal vijf boeken besteld worden. Kijk op de website van de bibliotheek voor alle informatie.