8 oktober 2020, Oude Tonge - Op 2 november aanstaande verschijnt het boek ‘Doodgewone verhalen’ van uitvaartspreker Wendy Tuns-Sala ('74) van Bijzondere Woorden. In haar 150 pagina tellende boek beschrijft ze haar bijzondere ontmoetingen als uitvaartspreker. Lees hieronder verder.

Het boek is te bestellen via de website bijzonderewoorden.nl/boek. Van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens.

In de afgelopen jaren sprak Wendy met honderden families die een dierbare verloren. Zij schakelden de hulp in van een uitvaartspreker om het afscheid zo goed mogelijk inhoudelijk vorm te geven. Wat raakte Wendy het meest in al die gesprekken? Hoe kijkt zij terug op de uitvaarten waar zij mocht spreken? Wat sloeg de grond onder haar voeten weg, ontroerde haar, maakte haar bang en kwetsbaar?

In het boek neemt Wendy de lezer mee tijdens de bijzondere momenten in haar loopbaan. Er komen onderwerpen aan bod zoals: donorschap, zelfdoding, dementie, vermissing, vrijwillig levenseinde, familieruzies en verslaving. Als lezer krijg je een kijkje in de gebeurtenissen tijdens Wendy’s werk. Momenten waar je kippenvel van krijgt of verhalen die je juist een brok in je keel bezorgen. Maar er worden ook leuke herinneringen en grappige anekdotes in het boek beschreven!

Wendy wil met haar boek laten zien dat de wereld van afscheid nemen niet alleen maar verdrietig of saai is. Of dat er alleen maar ‘zwarte kraaien’ werken, zoals de mensen in de donkere kleding nog wel eens genoemd worden. Het boek kan met een glimlach gelezen worden.

Omdat de schrijfster Stichting Ambulance Wens een warm hart toedraagt, wordt van elk verkocht boek een deel van de opbrengst geschonken aan deze stichting. De 270 vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens zetten zich belangeloos in om de wensen van zieke mensen in hun laatste levensfase te vervullen.

Het boek ‘Doodgewone verhalen’ kost € =17,50 en is vanaf heden (nu ook al in de voorverkoop) te bestellen via www.bijzonderewoorden.nl/boek. Vanaf 2 november is het boek op Goeree Overflakkee te koop bij Boekhandel Dekker & Esbroek (Westdijk 48) en Primera (Beneden Zandpad 15a) in Middelharnis.