2 oktober 2020, Goedereede - Afgelopen woensdag 30 september is de Kinderboekenweek begonnen. Dit jaar is het onderwerp van de Kinderboekenweek “En toen...” Periodes zoals de prehistorie, de boeren en jagers en de Romeinen komen voorbij. Lees hieronder een verslag van de openinge van de Kinderboekenweek op Buten de Poorte in Goedereede.

Verslag -Opening Kinderboekenweek

"’s Morgens kunnen de kinderen het rommelige kantoor van de op Buten de Poorte bekende “professor Eensteen” al bekijken.
Gelukkig wilde deze professor weer eens langskomen. Hij was twee jaar geleden ook al op Buten de Poorte omdat we toen een projectweek over geschiedenis hadden. De kinderen waren blij om deze ietwat verstrooide professor weer te zien.
Deze keer heeft hij een bijzonder rad meegenomen waar de kennis van de kinderen mee werd getest. Ook had hij al zijn geschiedenisboeken meegenomen en hiervan een tijdlijn gemaakt.
Wat hebben we veel leuke geschiedenisboeken om te lezen, want dat is natuurlijk waar het om draait in de Kinderboekenweek, heel veel lezen!
De bovenbouw leest voor aan de onderbouw, we praten en knutselen over dino’s en andere tijdperken en er worden allemaal oude spullen meegenomen naar school."