Den Bommel - Ook dit jaar heeft de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) een 'groeiwedstrijd' uitgeschreven. In de maand mei ontvingen alle 1500 leerlingen van de 12 openbare basisscholen een zakje met zonnebloemzaad. De opdracht is eenvoudig: probeer een mooie, zo hoog mogelijke plant te kweken. Dat is bij heel veel leerlingen gelukt, maar bij wie werd dit jaar de hoogste gemeten? Bij Mara van Helleman uit Den bommel! Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Vervolg

"Na secuur nameten door het bestuur is vastgesteld dat Mara van Helleman uit Den bommel een plant van maar liefst 4.74 meter de eilandelijke wedstrijd gewonnen heeft. Blij verraste Mara van basisschool OBS Ollie B. Bommel heeft een mooie prijs ontvangen en is in het zonnetje gezet. De zonnebloem is deze zomer opgegroeid in de tuin bij opa en oma, maar Mara heeft regelmatig opa geholpen bij de verzorging.

Het bestuur van VOO organiseert de groeiwedstrijd al sinds 1972. Begonnen in de kern Oude-Tonge is het uitgegroeid tot een eilandelijke wedstrijd waar veel leerlingen aan deelnemen. Bijzonder is de samenwerking die (klein)kinderen regelmatig aangaan met hun (groot)ouders zodat meerdere generaties jaarlijks deelnemen aan de groeiwedstrijd van VOO.