Goeree-Overflakkee - Bibliotheek Middelharnis start met cursussen Spaans en digiTaalhuis Goeree-Overflakkee organiseert weer Lees- en Taalcafé’s om Nederlands te oefenen. De bijeenkomsten zijn gratis, iedereen is welkom. Wel moet je je aanmelden. Lees hieronder meer.

Spaans

Voor mensen die altijd al een woordje Spaans hebben willen spreken, start de Bibliotheek in Middelharnis op 5 oktober met twee cursussen Spaans. In de ochtend is er de cursus Spaans voor beginners, waarin gestart wordt met het leren kennen van de taal én de grammatica. In de avond is er de vakantiecursus Spaans, die richt op het praten van de taal en je kunnen redden als je in Spanje op vakantie bent. Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar Aanmelden kan via de website van de bibliotheek: bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

Lees- en Taalcafé

Sinds half september is het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee weer gestart met bijeenkomsten voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen of spreken. Elke dinsdag is er in de bieb in Middelharnis van 10.00 tot 11.30 uur en elke maandag van 13.30 tot 15.00 uur in de bieb in Oude-Tonge een Leescafé. Het Leescafé is voor iedereen die wil oefenen met lezen.
Voor mensen die willen oefenen met praten is er het Taalcafé elke donderdag van 10.00-11.30 uur in de bieb in Oude-Tonge. Op donderdag van 13.30 tot 14.30 uur is er een online Taalcafé waar via videobellen in Whatsapp geoefend wordt.
Kristi Okker, coördinator van het digiTaalhuis: ‘We zijn blij dat we weer op kunnen starten. We hebben een betrokken team vrijwilligers die staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Door corona werken we in kleine groepjes, zodat we de bijeenkomsten zo veilig mogelijk kunnen organiseren. Dat maakt de begeleiding nog persoonlijker. En voor mensen die echt liever thuis blijven, hebben we het online Taalcafé. ‘

Bijeenkomsten gratis

De bijeenkomsten zijn gratis, iedereen is welkom. Wel graag aanmelden via whatsapp 06 25508991 of per e-mail digitaalhuis-go@bzhd.nl