Middelharnis - Op de eerste dinsdag in september 2020 bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan De Beroepscampus aan de Langeweg in Middelharnis. In november 2019 werd de eerste paal geslagen, inmiddels verrijst er een imposant gebouw bij de entree van Middelharnis. Dé plek waar vakmensen van de toekomst vanaf januari 2021 worden opgeleid. Lees hieronder verder.

Vervolg

De collegeleden werden rondgeleid door projectmedewerker Vastgoed, Gerard Huntelerslag die hen de verschillende afdelingen van De Beroepscampus liet zien. De campus, ontstaan uit een mooie samenwerking tussen RGO, CSG Prins Maurits, Bouwmensen Zuid-West, Lentiz, Albeda, regionale ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee, gaat toonaangevend en vernieuwend beroepsonderwijs aanbieden in de regio.

Wethouder Peter Feller was onder de indruk van het bezoek aan De Beroepscampus: “Het wordt echt een prachtig gebouw. Alle faciliteiten zijn er om straks de medewerkers van de toekomst op te leiden. Op deze plaats wordt er een actieve verbinding gelegd tussen het onderwijs en het lokale bedrijfsleven. Leerlingen kunnen een doorlopende opleiding volgen, waarbij het doel is dat zij in de nabije toekomst een goede baan gaan vinden op het eiland. Ik ben ervan overtuigd dat de komst van De Beroepscampus onze arbeidsmarkt een grote boost gaat geven!