Goeree-Overflakkee - In de bibliotheek worden zeer regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je meedoen met Schilderworkshops, De Flyerbus, het Digitaal spreekuur of samen aan de slag met dr. Leesplezier. Lees hieronder snel verder en houd je aan de richtlijnen die gegeven worden.

Schilderworkshops in de bieb!

Na het succes van de schilderworkshops tijdens de SummerAcademy organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in september nog 2 schilderworkshops. Op woensdag 9 september wordt er een landschap geschilderd, op 30 september ga je aan de slag met fruit. De workshops zijn van 10.00 tot 12.00 uur in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. Kosten zijn € 16. Dat is inclusief verf, penselen en schilderdoek.

Bij goed weer zijn de workshops buiten. Bij slecht weer is een veilige ruimte binnen beschikbaar.
Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten corona-proof zijn moet er van tevoren aangemeld worden. Kijk voor meer informatie en opgave op www.bzhd.nl

---

7 t/m 13 september is de Week van Lezen en Schrijven

Kom in actie tegen laaggeletterdheid
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 7 tot en met zondag 13 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven (voorheen Week van de Alfabetisering). Ook Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta doet mee.

De Flyerbus
Voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of omgaan met de computer biedt het digiTaalhuis hulp, met cursussen, spreekuren of andere ondersteuning. Om hierover te informeren rijdt tijdens de Week van het Lezen en Schrijven de flyerbus rond. Hier wordt informatie gegeven over hoe het digiTaalhuis kan helpen. De flyerbus is aanwezig op:
Dinsdag 8 september:
⦁ 10:30 – 12:00 Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 40
⦁ 13:00 – 14:30 Bibliotheek Middelharnis, Kerkepad 11
⦁ 15:30 – 17:00 Bibliotheek Oude Tonge, Dabbehof 40

Dr. Leesplezier helpt met het vinden van het leukste boek!
De scholen gaan weer beginnen en (leren) lezen is en blijft belangrijk. Voor kinderen die lezen niet leuk of lastig vinden of kinderen die al zoveel boeken hebben gelezen dat ze niet meer weten wat ze moeten kiezen, biedt dr. Leesplezier hulp. Samen zoeken ze naar het leukste, interessantste of grappigste boek. Zodat kinderen met plezier blijven lezen. Dr. Leesplezier is op de 2e en 4e woensdag van de maand van 15.00 uur tot 16.00 uur te vinden in de bieb in Middelharnis. Opgeven is niet nodig.

Digitaal spreekuur

Voor mensen die niet naar de bibliotheek willen of kunnen, is er van 16.00 uur tot 17.00 uur is er een digitale spreekuur. Bel dokter Leesplezier BZHD via Skype en kom op consult!