Ooltgensplaat - De keersluis bij Ooltgensplaat is vanaf vrijdagavond 7 augustus, om 19:15 uur gesloten. Door het sluiten van de keersluis voorkomt de gemeente dat er blauwalg uit het Volkerak-Zoommeer de haven binnenstroomt. Boten kunnen op vastgestelde bedieningstijden de haven van Ooltgensplaat in en uit varen. Er zijn informatieborden geplaatst. In een eerder geplaatst artikel gaf gemeente Goeree-Overflakkee al aan dat er "bij het strandje in Ooltgensplaat blauwalg was geconstateerd." Volgens recreanten was er ook blauwalg te zien bij de ingang aan de binnenhaven van Ooltgensplaat en bij de Galathese Haven. Lees hieronder meer over de bedienigstijden van de sluis.

Bedieningstijden keersluis Ooltgensplaat

  • 09.00 - 09.15 uur
  • 11.15 - 11.30 uur
  • 15.30 - 15.45 uur
  • 19.00 - 19.15 uur

De maatregel blijft in stand zolang de gemeente het nodig acht. De dorpsraad en de watersportvereniging zijn op de hoogte gesteld.

Advies

Vermijd contact met het water en laat ook uw huisdier er niet in zwemmen. Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche. Bij het ontstaan en aanhouden van klachten is het raadzaam om contact.