Landelijk - Afgelopen jaar steeg de inzameling van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap met maar liefst met 6,5%. Nu Nederland in lockdown massaal aan het klussen is geslagen, zal dat percentage met een zomer in de tuin of op het balkon in het vooruitzicht naar verwachting verder stijgen. Naast een mooie woonomgeving leidt dat extra klussen ook automatisch tot meer afgedankt elektrische (tuin)gereedschap (e-waste). "E-waste wat dus steeds vaker door consumenten naar bijvoorbeeld een bouwmarkt wordt meegenomen en daar wordt ingeleverd voor recycling. Om al die recyclende klussers in het zonnetje te zetten verspreidt Wecycle 45.000 gratis sporthanddoeken." Lees hieronder meer.

45.000 gratis sporthanddoeken

Dit sportieve cadeau (op=op) ligt vanaf komende week klaar voor snelle inleveraars in ruil voor hun afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap bij bouwmarkten van Bauhaus, Bouwhof, Enorm, Hubo, Kluswijs, Multimate en Praxis.

Deze speciale bouwmarktcampagne wordt mogelijk gemaakt door SVEG (Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen) en uitgevoerd door Wecycle.

Over Wecycle

Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben we 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent

Over SVEG

SVEG (Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen) is opdrachtgever van Wecycle. SVEG behartigt de belangen van producenten en importeurs van elektrisch en elektronisch (tuin)gereedschap. Doel van deze campagne is om de inzameling en recycling van elektrisch (tuin)gereedschap stimuleren.