Ooltgensplaat - De afgelopen weken hebben 23 kinderen van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat voor het tiende jaar tegen elkaar gedamd om de titel 'Damkampioen van de school'. Vanaf januari hebben ze op maandagmiddag, onder leiding van meester Jan Willem na schooltijd, bijna iedere week laten zien hoe goed ze kunnen dammen. "Iedere ronde werd ook duidelijk dat er thuis, maar ook met opa’s, oma’s ooms en tantes, druk geoefend werd." Lees hieronder meer.

Vervolg

Meester Jan Willem: "Het damniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op. Vooral in de fase na de poulewedstrijden werd de spanning hoger en werden er meerdere remises behaald. Zelfs in de finaleronde! Uiteindelijk bleven er 8 spelers over, die extra tijd kregen om te oefenen vanwege de corona – uitbraak. Nadat de scholen weer helemaal open gingen, damden de kinderen weer spannende wedstrijden tegen elkaar."

Uiteindelijk werd Iris Vroegindeweij uit groep 8 de 'Schooldamkampioen'. Zij kreeg de beker voor de eerste prijs en Iris mag ook de wisselbeker op haar kamer zetten. Tweede werd Daan van Rossum uit groep 8, derde Léon Meijer uit groep 7 en vierde Yason Korporaal uit groep 8. Op de 5 e plaats eindigde Esra Huijer uit groep 6, op de 6 e plaats Yaden van Alphen uit groep 5, op de 7 e plaats Cas Duim uit groep 8 en op de 8 e plaats eindigde Cassandra van Alphen uit groep 6.

Alle kinderen uit de top 8 kregen ook een beker mee naar huis. De andere kinderen kregen als herinnering een vaantje mee. "Al met al kunnen we terugzien op een geslaagd Schooldamtoernooi!"