Goeree Overflakkee, Haringvliet - Natuurmonumenten heeft eind juni besloten vogelobservatorium Tij tot 1 september 2020 dicht te houden voor publiek. "Het is op deze locatie namelijk niet mogelijk om 1,5 meter onderlinge afstand te garanderen." Lees hieronder verder.

Vervolg

Natuurmonumenten: "Het vogelobservatorium is één van de iconen van het Droomfondsproject Haringvliet waarin we samen met natuurorganisaties sinds 2015 werkten aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet."

En de naam is....... Tij

Vogelbescherming Nederland nam in samenwerking met ons het initiatief om een bijzondere vogelkijkplek te realiseren. Uitgangspunt was beleving van de prachtige deltanatuur van het Haringvliet. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU Architecten in samenwerking met Ro&Ad Architecten. Kom gauw een kijkje nemen!

Grote stern

Fred Wouters, directeur Vogelbescherming Nederland namens de jury van de namenwedstrijd: “De gekozen naam Tij is een knipoog naar het Ei, zoals vele mensen het zijn gaan noemen tijdens de bouw. En dat is niet zo gek ook, want het ontwerp is gebaseerd op het ei van de grote stern. Daarnaast verwijst de naam naar het tij, de periodieke wisseling van de waterstand met eb en vloed, dat wat deltanatuur zo uniek maakt.”