19 juni 2020, Goeree-Overflakkee - Deze week bezocht wethouder Peter Feller CSG Prins Maurits en de RGO Middelharnis, scholen van het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee. Bij deze bezoeken bracht hij zijn dank en waardering over, voor de enorme inspanning die de scholen in de afgelopen maanden hebben geleverd. Lees hieronder verder.

Vervolg

Het online lesgeven, het op afstand begeleiden van leerlingen, het treffen van alle maatregelen om leerlingen vanaf 2 juni weer fysiek te ontvangen: het heeft het nodige gevraagd van de directies, de leerkrachten en alle medewerkers van de scholen. In de gesprekken kwam naar voren dat lessen in de laatste weken zowel digitaal als fysiek gegeven worden. Het digitale onderwijs heeft in de afgelopen maanden een enorme doorontwikkeling gemaakt. Maar de leerkrachten van beide scholen geven aan dat het ook weer ontzettend fijn is om de leerlingen ‘in het echt’ te zien.

Bij het bezoek aan de RGO woonde de wethouder een les bij. Hij sprak met leerlingen over de voor- en nadelen van online lessen. Leerlingen zeiden dat online lessen goed werken, maar dat zij het liefst weer terugkeren naar de normale situatie. Beide scholen zijn op dit moment in de voorbereiding op het volgende schooljaar. Dit is in de huidige omstandigheden een enorme uitdaging. Er wordt hard gewerkt om te komen tot een goede opzet, op basis van de maatregelen van het RIVM.

Wethouder Peter Feller spreekt zijn waardering uit voor alle medewerkers van het voorgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee: “Het is ontzettend knap wat de scholen in de afgelopen maanden hebben gepresteerd. Er is keihard gewerkt om ondanks de crisis de leerlingen goed onderwijs te kunnen geven. Ook fijn te horen dat de scholen onderling op een constructieve wijze met elkaar samenwerken!”