Goeree-Overflakkee - Vanwege de maatregelen omtrent het Corona-virus zal er door Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee (ASDGO) digitaal (openbaar) vergaderd worden op dinsdag 23 juni 2020 om 19.30 uur. "U bent van harte welkom om digitaal aan te sluiten, u kunt u hieronder aanmelden voor de online vergadering en o.a. een verslag lezen, uit de Nieuwsbrief, van een gesprek met de wethouder. Lees meer.

Vervolg

Aanmelden voor de online vergadering kan door een mail te sturen naar info@asdgo.nl met u naam en e-mail adres.

Kennismaking Cliëntenraad Participatiewet & WSW
Tijdens de vergadering zullen we kennis maken met de nieuwe Cliëntenraad Participatiewet & WSW.

De voorzitter Frank Mulder zal zitting nemen, namens de Cliëntenraad, in de Adviesraad. Op de website van ASDGO staat een introductie. Deze kunt u hier lezen!

- Vervolg Nieuwsbrief -

Adviezen
Voorgaande vergadering hebben medewerkers van de gemeente gesproken over de Startnotitie Sportbeleid die reeds als adviesaanvraag bij de Adviesraad lag. Na de vergadering is dan ook een advies uitgebracht over de Startnotitie Sportbeleid. Dit advies kunt u hier lezen!

Vanuit de Adviesraad willen wij een ongevraagd advies schrijven. Hierin willen wij zaken onder de aandacht brengen waar men is tegenaan gelopen in deze Coronatijd. Wat zijn de aanbevelingen die we kunnen doen aan de gemeente? Ook denkend aan de veranderende maatschappij in de anderhalve meter-samenleving. Mocht u punten hiervoor aan willen dragen is dit mogelijk. Stuur dit naar secretaris@asdgo.nl.

Laatst heeft een overleg plaatsgevonden met de Regionale Adviesraad Sociaal Domein (RASD). Veel informatie is gedeeld en vanuit de Adviesraad wordt ook advies gevraagd over de doorontwikkeling crisisopvang voor slachtoffers van huiselijk geweld. Bij 15 gemeenten is een nulmeting uitgevoerd betreffende de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De verschillen zijn in kaart gebracht en hierop zijn aanbevelingen gedaan.

Corona
Bij het technisch overleg op 3 juni 2020 met de wethouder dhr. Bruggeman is gesproken over deze Coronatijd.

Hieronder enkele punten die ter sprake zijn gekomen.

  • Iedere versoepeling vraagt zijn aandacht. Er is een goede samenwerking met het onderwijs, echter sluit het onderwijs en de BSO in sommige situaties nog niet op elkaar aan. Er is contact met het onderwijsveld om te kijken dit beter te stroomlijnen.
  • Een GGD-testlocatie is geopend in Middelharnis.
  • Het sporten buiten is op gang gekomen. Hierin is men niet tegen grote knelpunten aangelopen.
  • Aandachtgezinnen komen ter sprake tijdens een wekelijks overleg met het onderwijsveld, zowel primair als voortgezet onderwijs. Bij gezinnen waar het nodig was zijn de kinderen actief uit het huis en naar het onderwijs gehaald. Voor deze kinderen is een aparte schoolruimte beschikbaar gesteld.
  • Extra inzet met Stichting Zijn en Curamare voor alleenstaanden 70 plussers.
  • Stichting Zijn belt met alle mantelzorgers.

Blog
Als Adviesraad willen we regelmatig een blog van een lid van de Adviesraad delen via onze pagina op Facebook. Zo komt u meer te weten over de drijfveren van de leden en wat hen bezig houdt. De Facebookpagina is hier te vinden.

Nieuwe leden
We zoeken nog twee nieuwe leden voor de Adviesraad.

Wat houdt een lidmaatschap van de Adviesraad in?

  • Je volgt de landelijke ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein(Participatiewet, Jeugdwet en WMO) en vertaalt dit naar de burgers van Goeree-Overflakkee.
  • Je onderhoud contact met de inwoners, medewerkers uit het werkveld en andere relevante organisaties binnen het Sociaal Domein op Goeree Overflakkee.
  • Je denkt mee over toekomstig beleid en verbeteringen in het huidige beleid en brengt hierover gevraagd of ongevraagd advies uit aan het college vanuit het perspectief van de burger.
  • Je voldoet aan de omschrijving zoals opgesteld in ons profiel (zie www.asdgo.nl).

Wat bieden wij?

  • De mogelijkheid actief bij te dragen aan de leefbaarheid binnen je gemeente.
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen, lezingen en congressen.
  • Beschikking over een laptop of tablet.
  • Een beperkte onkostenvergoeding.
  • Deel uitmaken van een enthousiast team van gedreven vrijwilligers met hart voor hun omgeving.

Meer informatie en solliciteren?
Een uitgebreide profielschets vind je op de website www.asdgo.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Marjolein Erwich, tel. 06-47037618 of Betsy Biemond, tel. 06-46342337.

Enthousiast?
Stuur je motivatiebrief en CV per mail naar info@asdgo.nl of per post naar Secretariaat Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee, t.a.v. sollicitatiecommissie, Postbus 338, 3240 AH Middelharnis.

Zomer
Een volgende nieuwsbrief volgt na de zomervakantie. We wensen u een fijne zomer toe en een goede gezondheid.