Goeree-Overflakkee - Het is inmiddels weer toegestaan om op het eiland Ossenhoek in de Grevelingen te verblijven. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft dit in overleg met Staatsbosbeheer (beheerder en eigenaar) besloten. Ook bij het andere eilandje (Hompelvoet) in het Zuid-Hollandse deel van het Grevelingenmeer geldt niet meer op basis van de noodverordening een verblijfsverbod. Maar dat eiland is (zoals elk jaar) vanwege het broedseizoen tot 15 augustus niet toegankelijk voor publiek. Lees hieronder meer.

Vervolg

De eilanden Ossenhoek en de Hompelvoet worden drukbezocht door toeristen en inwoners (vaarrecreatie). Op de eilanden zijn faciliteiten om te recreëren. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Goeree-Overflakkee besloten eind maart deze locaties aan te wijzen als gebieden waar je niet mag verblijven. Dit om grote toestroom naar deze eilanden te voorkomen en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Aanwijzingsbesluit

Nu het weer mogelijk is om te verblijven op de eilanden in het Grevelingenmeer zijn er binnen de gemeente Goeree-Overflakkee geen gebieden meer aangewezen waar het niet is toegestaan om te verblijven. Deze staan dan ook niet meer genoemd in het aanwijzingsbesluit van 26 mei. Meer informatie leest u op de website van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.