Den Bommel - Op 26 mei stuurt Anna Louise, kindambassadeur van Kinderzwerfboek, in Den Bommel wel een heel bijzonder kinderboek "uit zwerven". Een boek met een GOUDEN zwerfsticker. "Wie gaat het boek vinden? Spannend en leuk voor de kinderen. Ook als ze het boek vinden, want dan hebben we een mooie prijs." Door heel Nederland gaan er op 26 mei 10 boeken zwerven met een GOUDEN zwerfsticker. "Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst." Lees hieronder meer en bekijk de video.

Vervolg

In Nederland gaan op 26 mei 10 boeken zwerven met een GOUDEN zwerfsticker. "Dat doen we omdat Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, dan 10 jaar bestaat." 10 jaar: 2,5 miljoen zwervende kinderboeken, 3.500 KinderzwerboekStations en 85 Regio Ambassadeurs die Kinderzwerfboek lokaal promoten.

"Samen met vele kinderen, vrijwilligers, organisaties en uitgeverijen zorgen wij er al jaren voor dat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen in Nederland en in het bijzonder ook voor kinderen die in armoede leven. We roepen iedereen in Nederland op om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken die niet meer gelezen worden te laten zwerven."

"Ook de komende jaren blijven we er samen onze schouders onder zetten. Dit is nog steeds hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst."

Wie laten nog meer op 26 mei een kinderboek met Gouden Zwerfsticker zwerven in Nederland?

Wie Zwerfplek
Rachel Rosier, televisiepresentatrice en programmamaker Amersfoort
Paul van Loon, Kinderboekenschrijver Leerdam
Anna-Louise, KindAmbassadeur Kinderzwerfboek Den Bommel
Daniëlle Schothorst, Kinderboekenschrijfster Steenwijk
Esmée van Doorn, Kinderboekenschrijfster Schiedam
Mark Janssen, Kinderboekenschrijver Valkenburg a/d Geul
Pieter Koolwijk, Kinderboekenschrijver Emmen
Jolanda Horsten, Kinderboekenschrijfster Tilburg
Jan Wezendonk, Directeur Nationaal Fonds Kinderhulp Doornenburg
Igor Krulsnor, Ambassadeur Kinderzwerfboek Vianen
Richard Hartlief, DHL pakketbezorger Amsterdam

Lees hier meer en bekijk de (uitleg)video hieronder.