25 april 2020, Herkingen - De gemeente Goeree-Overflakkee sluit dit weekend het parkeerterrein bij het strand van Herkingen voorlopig af. De gemeente neemt dit besluit, omdat het de afgelopen dagen veel te druk op het strand is geweest. Het sluiten van het parkeerterrein voorkomt grote drukte en daarmee onveilige situaties op het strand. De weg naar de parkeerplaats is met betonblokken afgezet. De afsluiting blijft zo lang het nodig is. Lees hieronder verder.

Vervolg

"Om drukte op stranden en recreatiegebieden te voorkomen roepen we mensen op om niet met de auto op pad te gaan maar dichtbij huis te blijven. Bezoekers die wandelend of met de fiets, alleen of met maximaal 2 mensen (tenzij zij samen een huishouden vormen) een frisse neus willen halen of de hond uitlaten, kunnen dat doen mits ze voldoende afstand houden."

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: “Ik begrijp dat de mensen graag meer bewegingsvrijheid hebben, maar ik roep mensen wederom op om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor een noodzakelijke boodschap of een ommetje in de buurt”.