Oude-Tonge - De dorpsraad van Oude-Tonge heeft aangifte gedaan van diefstal en vernieling. "De afgelopen weken is er van alles vernield en gestolen in het dorp." Zo verdween een van de twee bankjes die bij de sluis stonden. "Die heeft iemand met een snijbrander losgemaakt en meegenomen", zegt Ben Musters van de Dorpsraad. Verder zijn er verkeersborden en slagbomen vernield, is brand gesticht bij de boot steiger zijn de deuren van de binnensluis onklaar gemaakt. In het dorp worden bloemen uit bakken getrokken. "Overlast is er altijd wel maar sinds de corona crisis loopt het de spuigaten uit",zegt Musters. Lees hieronder verder.

Vervolg

De weg naar de sluis is afgezet maar die afzetting word omzeild. Volgens Musters wordt er niet of nauwelijks gehandhaafd. "Het gebeurd natuurlijk ook op tijden dat handhavers niet aan het werk zijn. Ik vindt het zorgwekkend dat mensen zo ver gaan om een bankje mee te nemen in de auto; zo'n bankje is echt zwaar.

"Er zijn laatst weer twee branden gesticht op de hoek van de Uranusweg en Capelleweg ging er een Dixi in vlammen op tegen een travo-gebouw aan de zijkant van het travo-gebouw is helemaal zwart. En daarna werd de container waar plastic ingegooid moet worden aan de Melkweg in brand waardoor deze helemaal zwart en beschadigd is."

Dorpsraad Oude-Tonge.