Sommelsdijk - Een prachtig nieuw initiatief bij verzorgingshuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk: het 'praetplaatsje'. Een plaats waar bewoner en familie elkaar kan zien én met elkaar kunnen praten dankzij door Philips gesponsorde babyfoons. Bij een praetplaats kan een bewoner op een veilig manier praten met familieleden of kennissen via een babyfoon. Iedere woongroep heeft buiten voor het raam aan de straatkant een plastic stoel en plastic tafel. Hier kan bezoek plaatsnemen zodat je tijdens het praten elkaar ook kunt zien. Na gebruik wordt de babyfoon, de tafel en de stoel gedesinfecteerd. Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Samen koffiedrinken

Zelfs een verjaardag vieren kon dankzij het praetplaatsje. Zowel binnen als buiten werd feestelijke cake aangesneden en dronk de familie buiten hun zelf gebrachte koffie mee. "Wat was het leuk om zo tóch nog bij elkaar te zijn en een klein beetje de verjaardag van mijn moeder te vieren". CuraMare: "We zijn heel blij dat we dit voor onze bewoners en naasten van de woongroepen bij Nieuw Rijsenburgh kunnen doen en zijn Philips dankbaar voor de babyfoons! Om het bezoek voorspoedig te laten verlopen zijn er richtlijnen opgesteld betreffende het gebruik van het praetplaatsje."

De richtlijnen zijn als volgt:

  • Maak van te voren een afspraak met de betreffende woongroep. De zorgmedewerker zal samen met u kijken naar een geschikt moment;
  • Per bezoek mag u met maximaal 3 personen uit één gezin een bezoek afleggen;
  • Ieder bezoek duurt maximaal 15 minuten;
  • Houdt 1,5 meter afstand;
  • Desinfecteer aan het einde van uw bezoek de babyfoon en de tafel/stoel.

Is uw naaste niet in de gelegenheid om naar de woonkamer te komen? Neem contact op met de woongroep om de mogelijkheden te bespreken.

CuraMare.nl