22 april 2020, Middelharnis - De Corona-periode… Van onderwijs op school naar onderwijs op afstand. Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits uit Middelharnis: "Een periode die veel op zijn kop zette de afgelopen weken. Zo ook in havo 3, waar de leerlingen sinds januari hard werken aan allerlei projecten met opdrachtgevers uit de wijde omgeving. Het zogeheten ‘Verrijkingsvak’ in havo 3 was al een aantal weken opgestart en liep op volle toeren. Helaas is dit project (tijdelijk) stilgelegd, maar gelukkig hebben we een andere invulling kunnen gegeven aan dit uitdagende vak." Lees hieronder verder.

Vervolg

"Zo zijn onze leerlingen uit havo 3 de afgelopen weken bezig geweest met het doen van onderzoek naar thuisonderwijs. De probleemstelling ‘hoe kun je optimaal leren in de huidige situatie waarin je thuis leert?’ stond hierin centraal. Er zijn ouders, klasgenoten, studenten, leerlingen, familieleden etc. geïnterviewd, afhankelijk van de doelgroep waar de leerling voor gekozen heeft. De interviews vonden uiteraard plaats op afstand, door bijvoorbeeld telefonisch contact te zoeken of te videobellen. De resultaten hebben de leerlingen verwerkt in toffe infographic’s, filmpjes/vlogs of in de vorm van een stripverhaal. Hier zijn leuke en verrassende resultaten uitgekomen! Ook de komende tijd zal er anders uit gaan zien, maar daar gaan we weer een mooi vervolgplan voor maken!

Vanaf deze plaats wensen we alle betrokken partners, bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties van harte sterkte toe!"