17 april 2020, Regio - Al meer dan een maand lang ondersteunt het Rode Kruis in de regio Rotterdam Rijnmond de zorgsector, de gemeenten en de voedselbanken tijdens de corona-crisis. "Het is een grote operatie waarbij we honderden hulpverleners aan het werk zetten om zorgpersoneel te ondersteunen en waardevolle hulp te bieden aan de getroffen patiënten. We kunnen ook jouw hulp daar goed bij gebruiken! Ben je fit en behoor je niet tot een risicogroep? Lees hieronder verder en help mee!"

We willen natuurlijk wel dat je veilig kunt werken.

Algemene hygiënemaatregelen en 1,5 meter sociale afstand zijn altijd van toepassing.
Als het nodig is zijn de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar om je taak veilig en zonder verhoogd besmettingsgevaar uit te kunnen voeren. We volgen daarin de algemene richtlijnen van het RIVM, en stemmen bijna dagelijks onze werkwijze af met specialisten hygiëne en infectiepreventie van de zorginstellingen waarvoor we werken.

Ben jij fit en behoor je niet tot een risicogroep?

Heb je geen last van verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ... en heb je tijd en gelegenheid om een handje te helpen? Dan zien we je graag!

Zie je het eigenlijk toch niet zitten om in deze tijd de deur uit te gaan? Geen probleem, blijf lekker thuis en zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. In de toekomst komen er echt nog andere klussen die misschien beter bij je passen.

Waarmee kan jij helpen in Rotterdam Rijnmond:

  1. Ondersteuning in het ziekenhuis.
    We ondersteunen een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Onze taak is om alle bezoekers te controleren op koorts. Ook bezorgen we tassen of boodschapjes bij patiënten in het ziekenhuis, zodat bezoekers zelf het ziekenhuis niet in hoeven.
    We werken bij de hoofdingang van het ziekenhuis. We werken in gemengde teams van Rode Kruis vrijwilligers en Ready2Help’ers, en er is altijd ziekenhuispersoneel in de buurt om op terug te vallen. Er wordt gewerkt met mondkapjes en latex handschoenen.
  2. Ondersteuning Huisartsenpost.
    We ondersteunen de nood-huisartsenpost in Schiedam. We helpen bij het begeleiden van de patiëntenstroom, het bevoorraden van de behandelplekken van de huisartsen, en we ‘verzorgen’ de artsen en assistenten die vanwege hun beschermingsmiddelen niet vrij rond kunnen lopen. We werken in gemengde teams van Rode Kruis vrijwilligers en Ready2Help’ers. Het is waarschijnlijk dat de patiënten een corona besmetting hebben. Om het voor alle hulpverleners veilig te houden is daar met de inrichting van de ruimte rekening gehouden. Alle hulpverleners moeten werken met mondkapjes en latex handschoenen.
  3. Ondersteuning in verpleegtehuizen.
    We ondersteunen de cohort-verpleegafdeling van ouderen met coronabesmetting in een aantal verpleegtehuizen in Rotterdam Noord, Berkel&Rodenrijs en Barendrecht. De fysieke verzorging en geestelijke begeleiding van de patiënten wordt door de professionele hulpverleners uitgevoerd, wij zorgen voor alle ondersteuning daaromheen: we helpen met logistieke en ondersteunende taken voor het personeel, en we bieden aandacht aan de patiënten en een luisterend oor waar nodig. We werken in gemengde teams van Rode Kruis vrijwilligers en Ready2Help’ers, je staat er dus nooit alleen voor.
    Alle patiënten op deze afdelingen hebben een corona besmetting. Alle hulpverleners moeten in volledig beschermende kleding werken, die door het verpleegtehuis beschikbaar wordt gesteld. We volgen daarin strikt de algemene richtlijnen van het RIVM. Zodra je wordt ingeroosterd ontvang je daar meer informatie over.

Help jij mee?
In deze link vind je een rooster met beschikbare diensten. Vul in welke dagen je beschikbaar bent om te komen helpen en je hoort binnen 48 uur van ons op welke dagen je daadwerkelijk wordt ingeroosterd. De gegevens die je invult worden uitsluitend gebruikt voor het organiseren van de hulpverlening. Wordt je niet ingeroosterd dan hoor je dat na 48 uur ook, wellicht zullen we je dan later benaderen om in te vallen als er onverhoopt hulpverleners zich afmelden.

Heb je nog vragen, of wil je iets anders vertellen?
Mail: DAC.RR@redcross.nl
Twitter: @Ready2Help_NL
Facebook: /Ready2HelpNederland

Alvast bedankt voor je hulp!

Team Ready2Help