April 2020, Goeree-Overflakkee - Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. "Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben." Lees hieronder verder.

De vorm waarin mensen hun beleving van de huidige crisis vastleggen maakt niet uit. U kunt hierbij denken aan het bijhouden van een dagboek of het schrijven van een brief, maar ook foto- en videomateriaal van bijvoorbeeld lege straten of verlaten stranden zijn zeer welkom. Denk bij het vastleggen ook vooral aan alledaagse, persoonlijke zaken. Digitaal materiaal kunt u ook naar ons mailen via streekarchief@goeree-overflakkee.nl.

Zoals gezegd is het uiteindelijk de bedoeling dat toekomstige generaties kennis kunnen nemen van uw herinneringen. We kunnen echter afspreken dat het door u ingeleverde materiaal pas over een aantal jaar openbaar wordt.