11 april 2020, Herkingen - Marleen van den Tol (woonconsulent bij Oost-West Wonen) en Sonja Smit (beleidsadviseur bij Stichting ZIJN) staan enthousiast bingonummers om te roepen in de schapenweide voor het wooncomplex van Oost-West Wonen in Herkingen. "De zon schijnt en de balkons zijn goed gevuld en iedereen heeft er zin in! Op woensdag 8 april organiseerden Marleen en Sonja een heuse Balkonbingo in Herkingen. Lees hieronder verder.

Vervolg
"Eerder die week werd er een flyer uitgedeeld aan alle bewoners waarin de BalkonBingo werd aangekondigd inclusief een drietal gratis bingokaarten." De bingo is georganiseerd door Stichting ZIJN in samenwerking met Oost-West Wonen om, ook in deze vreemde periode, de leefbaarheid op het eiland te behouden.

De groepsactiviteiten die ZIJN normaal organiseert, kunnen niet doorgaan in verband met de corona-crisis en de woningbouwcorporatie ziet dat haar huurders minder vaak buiten komen dan normaal. "Dat heeft geleidt tot een bijzondere samenwerking waarin ZIJN de huurders van Oost-West Wonen opzoekt met afleiding; een aantal wooncomplexen heeft al aangegeven zich te willen aansluiten bij het ‘Muzikale hart onder de riem’. Ook zijn er mogelijkheden voor BalkonBewegen waarbij er buiten een gymles wordt gegeven die vanuit eigen tuin of balkon gevolgd kan worden."

Het complex aan het Han de Lignieplein in Herkingen heeft alle balkons aan dezelfde kant en leent zich perfect voor een paar rondjes BalkonBingo. "Zo kon het dus dat afgelopen woensdag Marleen en Sonja op de dijk een bingomolen draaiden en 22 balkons enthousiast meededen voor de diverse prijzenpakketten! Deze zijn vanzelfsprekend volgens de RIVM-regels uitgedeeld aan de prijswinnaars."