Middelharnis - "Alles voor een glimlach…" Eric Snijders is geïnspireerd door de actie De Berenjacht en heeft met zijn lasermachine grote beren gemaakt die hangen in de bomen bij zijn woonhuis. De Berenjacht is een nieuw begrip geworden in deze corona tijd: kinderen zijn op zoek naar beren die voor de ramen of in de tuinen staan. "Ik zie bij mij aan de Molenweg in Middelharnis veel kleine kinderen met hun vader of moeder even een frisse neus halen." Om het "rondje lopen" voor de kinderen leuk te maken zetten mensen door heel de wereld heen spontaan een knuffelbeer voor het raam of in de tuin. Lees hieronder verder.

"Al die beren voor het raam of in de tuin maken "de frisse neus halen" voor de kinderen leuk en spannend. En zij vergeten dan even de druk van al het corona geweld, wat voor een kind heel veel beperkingen heeft in hun jonge leventje." Eric heeft met zijn lasermachine grote beren gemaakt die hangen in de bomen bij het woonhuis, want zo zegt Eric: "ik doet alles voor een glimlach…!".

Wat is de berenjacht en waar komt het vandaan?

De berenjacht is een initiatief om kinderen af te leiden van het Coronavirus en is geïnspireerd op het in 1995 verschenen prentenboek “Wij gaan op berenjacht”. In het boek gaat een vader met zijn vier kinderen op berenjacht en tijdens deze jacht beleven ze allerlei spannende avonturen. Het idee voor deze jacht is eigenlijk heel eenvoudig: mensen zetten een beer voor het raam en als jij met je kind(eren) een blokje om gaat kun je samen met hen op zoek naar de beren in de vensterbanken in de buurt. Vervolgens turf je met elkaar hoeveel beren jullie hebben gezien.

De berenjacht is in Nederland een heel nieuw begrip en toch zijn we nu massaal op zoek naar knuffelberen. Dat hebben we te danken aan Nina, de oprichter van de Facebookpagina “Wij gaan op berenjacht“. De zus van Nina woont in Australië en daar is het wel een bekend begrip. Inmiddels is duidelijk dat het initiatief van Nina een schot in de roos is, want we zijn nu allemaal op jacht!

Let op

Eric: "Laat de beer de komende periode voor het raam staan en haal deze niet na een dag of twee weg. Dat zou juist heel zonde zijn."