27 maart 2020, Middelharnis - Op dit moment is heel de wereld met maar één ding bezig: hoe beschermen we een ieder tegen het COVID-19 virus. Wat was dat toch anders zo’n 3 maanden geleden… De leerlingen van de BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) Havo 5 klas van de PM kregen toen van hun docent te horen dat er op 20 en 21 maart 2020 een sportnachtmarathon zou gaan plaatsvinden. Enerzijds om het twee-jaarlijkse schoolexamenvak op een hele sportieve manier af te sluiten en anderzijds om zich in te gaan zetten voor hun (zieke) medemens. Lees hieronder meer.

Vervolg
Alle voorbereidingen waren gedaan, externen waren ingeseind, de catering was geregeld en de leerlingen hadden hun inpaklijst al doorgekregen… totdat het virus ook ons land ging besluipen en we op school ook maatregelen moesten gaan nemen. Het gevolg: ook de sportnachtmarathon kon niet door gaan. Uiteraard was er begrip voor deze maatregel, maar in de groep baalde men hier wel even van.

Er was al geld ingezameld voor onze (zieke) medemens. Dit jaar hadden de BSM’ers twee goede doelen met elkaar uitgekozen: Britt Bruggeman, die voor haar therapie heel veel baat zou hebben bij een -kostbare- hulphond en het gezin van Hans van Nieuwenhuijzen, die zich met elkaar sterk maken tegen de ziekte ALS, waaraan Hans zelf ook lijdt. Het inzamelen is door de BSM-klas uiteraard afgerond (vanaf deze plaats nogmaals dank aan alle welwillende sponsoren) en beide goede doelen hebben woensdag 25 maart de cheque in ontvangst mogen nemen. Op deze manier is er in dagen van crisis en zorgen toch ook mooi nieuws te vermelden!

Foto’s
1) Britt Bruggeman met de in ontvangst genomen cheque.

2) Hans van Nieuwenhuijzen met de in ontvangst genomen cheque.

Door: G.J. Lodder, docent LO