Middelharnis - De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 60 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een opfriscursus rijvaardigheid. De cursus wordt dit jaar twee maal gegeven, in het voorjaar in Middelharnis en in het najaar in Stellendam. De voorjaarscursus vindt plaats op dinsdag 7 april 2020 in Middelharnis. Lees hieronder meer.

Voor de oudere verkeersdeelnemer wordt deelnemen aan het verkeer soms moeilijker. Dat kan komen door toenemende verkeersdrukte en nieuwe verkeersregels, maar ook door vermindering van gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Om senioren veilig aan het verkeer te laten deelnemen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus.

Opfriscursus rijvaardigheid

De opfriscursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Specialisten nemen een ogen- en reactietest af. Verder is er de mogelijkheid om met een speciaal opgeleide begeleider een rijvaardigheidsrit te maken in uw eigen auto of brommobiel. Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname, een ritverslag met persoonlijke adviezen en een naslagwerk. De rijvaardigheidsrit is géén examen en niet verplicht. De cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs.

Middelharnis

De voorjaarscursus vindt plaats in Middelharnis, op dinsdag 7 april, bij De Jonge Spartaan, aan de Oostplaatseweg 19.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de ochtendsessie van 08.30 uur tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 uur tot 16.30 uur. Iedereen vanaf 60 jaar, die zelf auto rijdt, in het bezit is van een geldig rijbewijs en woont in de gemeente Goeree-Overflakkee, kan geheel vrijwillig meedoen aan de cursus. De eigen bijdrage is € 15,-- per cursist. Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voor de cursusdatum bij mevrouw L. de Jong (VVN) via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer (0184) 68 53 17. Gezien de verwachte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw L. de Jong (VVN) via telefoonnummer (0184) 68 53 17.