11 maart 2020, Regio - "Iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker alleen nog maar via het internet." Omdat niet iedereen daar handig mee is, organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta regelmatig cursussen voor de laptop en tablet. Binnenkort starten de cursussen weer in de regio. Lees hieronder verder.

Klik & Tik – Laptop & tablet
De cursus Laptop bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar volgt. Tijdens het deel ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook. Een laptop is te leen.
De cursus Tablet leert je alles over jouw tablet. Van het aan- en uitzetten, het geluid regelen en het toetsenbord gebruiken tot het internet opgaan, websites bezoeken en informatie opzoeken. Ook leer je hoe je emails kan ontvangen en sturen, hoe je foto’s bekijkt en opslaat en is tijdens de cursus ook aandacht voor veiligheid op de tablet.
De cursus is geschikt voor Android en Apple-tablets. Het enige wat je nodig hebt voor deze cursus is je eigen tablet en een koptelefoon of oortjes.
Sport- en cultuurcentrum DukdalfBRES Brielle en Cultuurhuis Nieuwe Veste Hellevoetsluis: dinsdag 17 maart – 12 mei
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 18 maart – 6 mei
Tijd alle vestigingen: 09.30 - 11.30 uur | aantal lessen: 8 lessen | deelname gratis, wel aanmelden

Klik & Tik – Tablet
De cursus Klik & Tik - De tablet leert je alles over jouw tablet. Van het aan- en uitzetten, het geluid regelen en het toetsenbord gebruiken tot het internet opgaan, websites bezoeken en informatie opzoeken. Ook leer je hoe je emails kan ontvangen en sturen, hoe je foto’s bekijkt en opslaat en is tijdens de cursus ook aandacht voor veiligheid op de tablet.
De cursus is geschikt voor Android en Apple-tablets. Het enige wat je nodig hebt voor deze cursus is je eigen tablet en een koptelefoon of oortjes.
Bibliotheek Oostvoorne: maandag 16 maart – 6 april
Bibliotheek Rockanje: woensdag 18 maart – 8 april |
Tijd beide vestigingen: 13.30 – 15.00 uur | aantal lessen: 4 | deelname gratis, wel aanmelden