Ouddorp - Woensdag 4 maart 2020 heeft de 55+ club in Ouddorp, boswachter Ted Sluijter uitgenodigd voor een informatiemiddag. "De Kop van Goeree is een ware schatkamer voor de natuur. Het duingebied, de Kwade Hoek, de Scheelhoek. Je zal het maar in je achtertuin hebben. En niet te vergeten: het Haringvliet...." Lees hieronder meer en voel je welkom bij de 55+ club van Ouddorp.

"Het Haringvliet; ruim een jaar geleden was het dan zover: voor het eerst in bijna 50 jaar kon zeewater het Haringvliet instromen via een kier in de sluizen. Een historisch moment, zeker voor trekvissen die via het Haringvliet de rivier op willen om er te paaien en eieren af te zetten. Zes organisaties wisten dat dit moment er aan zat te komen. Zij gingen een samenwerking aan en kregen een forse subsidie uit het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij. Boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten is nauw betrokken bij al dit gebeuren. Tijdens zijn presentatie in de Dorpstienden in Ouddorp, zal hij vertellen over de natuur op de Kop en waarom die Kier zo belangrijk is. En ook wat de gevolgen zijn voor de natuur van bijvoorbeeld het Haringvliet. Uiteraard is hij benieuwd naar uw vragen en opmerkingen."

De prijs van deze interessante middag bedraagt €3,50 (inclusief een kopje koffie). Om 14:00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Woensdag 11 maart is er geen activiteit in verband met Biddag.