25 februari 2020, Ooltgensplaat - In de afgelopen maanden hebben de kinderen van de bovenbouw van CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat actie gevoerd voor SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk). "Na een presentatie van deze stichting op onze dorpsschool, hebben de kinderen hun zendingsgeld apart gehouden voor SDOK." Lees hieronder meer.

Vervolg
Ook heeft de leerlingenraad een flessenactie georganiseerd, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor SDOK. Een maand lang konden kinderen hun lege flessen inleveren bij de kinderen van de leerlingenraad. Voor schooltijd werd dan bijgehouden hoeveel lege flessen werden ingeleverd. De actie werd een groot succes.
"Een maand lang stond een lokaal van CBS De Hoeksteen vol met lege flessen. Meer dan 400 lege flessen werden door de kinderen verzameld. Een geweldige hoeveelheid!
Deze lege flessen konden ingeleverd worden bij COOP Van den Houten in Ooltgensplaat.
COOP van den Houten heeft de lege flessen zelfs opgehaald met hun boodschappenbus, omdat het bijna niet mogelijk was om met de vele zakken lege flessen over straat te lopen.
De eigenaar van COOP Van den Houten was zo onder de indruk van deze actie die door de kinderen was opgezet, dat hij het opgehaalde geld van de flessenactie heeft verdubbeld. Dit was voor ons een enorme verrassing! Wij willen daar meneer Lennart van den Houten ook heel erg voor bedanken."
Uiteindelijk konden wij het mooie bedrag van €800,00 over maken op de rekening van SDOK.