Ouddorp - "Als alles voorbij is, begint het vaak pas. 'U heeft kanker', wanneer men dit bericht heeft gekregen begint er vaak een intensief traject. Operaties, bestralingen, chemotherapie. Pas als dat allemaal klaar is, komt vaak het besef wat er gebeurd is. Waar de omgeving weer over gaat tot de orde van de dag rijst dan de vraag waar jij terecht kunt met jouw verhaal en jouw vragen. Inloophuis De Boei wil die ontmoetingsplek bieden en op 25 februari 2020 is er weer een creatieve bezigheid waar je je voor moet opgeven. Lees hieronder meer.

Ontmoeten in De Boei

Inloophuis de Boei wil die ontmoetingsplek bieden waar mensen (uit de buurt van Goeree-Overfllakkee, Voorne-Putten en Schouwen) die geraakt zijn door kanker, in een ontspannen sfeer terecht kunnen en rust en begrip kunnen vinden. "Niet alleen voor mensen die zelf kanker (gehad) hebben, maar ook voor hun partners, kinderen, familie en nabestaanden. Men kan terecht voor een gesprek met lotgenoten, men vindt een luisterend oor. Er is allerlei informatie rondom kanker voorhanden en er worden activiteiten aangeboden. Men kan binnenlopen zonder afspraak en de gesprekken en meeste activiteiten zijn gratis. Laagdrempeligheid, vriendelijkheid, warmte, openheid en verbinding zijn sleutelwoorden. Vaak zijn mensen, als ze voor het eerst over de drempel zijn gekomen, aangenaam verrast door het warme welkom. Maar ook door de aandacht voor hun verhaal, dat luisterende oor en de herkenning die ze vinden."

Het inloophuis is iedere 2de en 4de dinsdag van de maand open vanaf 10:00 uur, aan Dijkstelweg 33 (lokatie 'De Overkant') te Ouddorp.

Workshop 25 februari

Op dinsdag 25 februari wordt de workshop, die om 13:00 uur begint, verzorgd door één van de gasten van De Boei: Jannie de Ruiter. "Een creatieve bezige bij. Deze middag begeleidt zij u met het maken van een kaart en een cadeau/geld- enveloppe. Indien u in bezit bent van een liniaal en een schaar wilt u deze dan mee nemen? Aangezien Jannie het één en ander moet voorbereiden en aanschaffen, graag opgeven voor 21 februari, zie onderstaand telefoonnummer. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €3,00."

Vervoer naar De Boei

Is het voor u of jou erg moeilijk om op eigen gelegenheid naar de Boei te komen, dan kunt u gebruik maken van de gratis chauffeursdienst. "Wilt u dit dan wel laten weten; u kunt ons bereiken op 06 22111572 of via de mail: info@deboeigo.nl."