28 januari 2020, Goedereede - Wethouder Peter Feller weer even terug op "zijn" oude basisschool. O.b.s. Buten de Poorte aan de Tuinen te Goedereede had namelijk voor de vierde keer het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel verdiend. Op het schoolplein vroeg de wethouder aan een aantal leerlingen wat zij op school allemaal deden tijdens de SCHOOL op SEEF Verkeerslessen. Naast de praktische verkeerslessen op het schoolplein wordt er door alle klassen ook in de schoolomgeving geoefend. Dat gaat van oefenen in veilig oversteken tot de route naar het Voortgezet Onderwijs met de bus. Lees hieronder verder.

Vervolg

Op het plein was door de verkeersouders een parcours klaargezet en drie leerlingen lieten hun vaardigheden zien. Daarna was het de beurt aan wethouder Feller om onder luide aanmoedigingen het parcours op de fiets af te leggen. “Dat is nog best lastig” was zijn conclusie.

Voordat werd overgegaan tot de officiële uitreiking werden eerst de vijf Verkeersouders van de school door directeur Sandra Bruggeman in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen. Deze ouders ondersteunen niet alleen de leerkrachten bij alle verkeersactiviteiten, maar overleggen ook met de gemeente over verkeerssituaties in Goedereede.

Maar toen was het toch echt tijd voor het moment waar iedereen naar had uitgekeken. Youri, de oudste leerling van school, en Karsten, de jongste leerling op Buten de Poorte, kwamen op het podium om het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel in ontvangst te nemen. De wethouder was trots op de school die het label niet alleen voor de vierde keer behaalde, maar ook nog eens met het maximale aantal van 21 punten! Naast het labelbordje en juryrapport had hij dan ook een extra cadeautje meegenomen: een cheque ter waarde van € 250,-, welke de school mag besteden aan verkeerseducatieve materialen.

SCHOOL op SEEF wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Goeree-Overflakkee, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). Samen maken zij een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe mee!Maak een punt van nul verkeersslachtoffers