Ouddorp - Woensdag 22 januari 2020 heeft de 55+ club in Ouddorp de lokale brandweer uitgenodigd voor een informatiemiddag. "Ouderen zijn vaker betrokken bij brand in huis en raken daarbij vaker gewond." Een medewerker van de brandweer komt op deze informatieve middag, onder andere iets vertellen over hoe u brand kunt voorkomen en wat u moet doen als er onverhoopt toch een brandje ontstaat. Lees hieronder meer.

Brandweer Ouddorp

"Een beginnende brand wordt door een ouder persoon minder snel opgemerkt vanwege gehoor-, zicht- en reukverlies. Door een afname in coördinatievermogen, balans, inschattingsvermogen en afgenomen snelheid van bewegen kunnen er eerder ongevallen ontstaan. Verouderde elektrische bedrading en apparatuur zijn een van de risico’s voor het ontstaan van brand."

Welkom bij 55+ club

"Een medewerker van de brandweer komt u onder andere iets vertellen over hoe u brand kunt voorkomen en wat u moet doen als er onverhoopt toch een brandje ontstaat. De prijs van deze interessante middag bedraagt €3,00, inclusief een kopje koffie. Om 14:00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden."

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl Woensdag 29 januari is er een presentatie van Vishandel Hameeteman.