8 januari 2020, Middelharnis/Sommelsdijk - Gemeente Goeree-Overflakkee: "De werkzaamheden voor beter zoet water voor de Westplaat in Middelharnis/Sommelsdijk zijn klaar. Op een later tijdstip zal de grond naast de nieuwe watergang bij de Sommelsdijkse Havendijk nog verdeeld worden over de locatie. Dit is mede afhankelijk van het weer, bijvoorbeeld een goede vorstperiode of lange tijd een droge periode. Hier is het nu te drassig voor." Lees hieronder meer.

Vervolg

Waterschap Hollandse Delta en gemeente Goeree-Overflakkee werkten in dit project samen om de zoetwateraanvoer en de waterkwaliteit in de Westplaat te verbeteren. De wegsloot langs de dijk was daar te smal om voldoende water naar de woonwijk te krijgen, waardoor het tot nu toe moeilijk was om het peil en de kwaliteit van het water op orde te houden.

Vanaf begin december zijn daarom sloten bij het oude gronddepot verdiept en verbreed en is een duiker in die sloot vergroot. Hierdoor kan de bestaande pomp het zoete water naar de achtergelegen singels pompen.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee