Dirksland - "Dit concert belooft voor iedereen een waardevolle voorbereiding op het Kerstfeest te worden." Op 21 december 2019 brengt vocaal ensemble Magnificat onder leiding van dirigent Mirjam van den Hoek bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore in de Hervormde Kerk van Dirksland. Het orgel wordt bespeeld door Matthijs van der Wilt. Lees hieronder meer.

De avond zal geopend worden met de Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Dit stuk, geschreven in 1942, bestaat uit 11 delen en wordt begeleid door Yolanda Davids op harp. Britten heeft teksten uit de Middeleeuwen en de vroeg-Engelse literatuur gebruikt om liederen te componeren. Het thema van de liederen is ‘This little Babe’ en is genomen uit de 6e Carol waarin Britten 4 strofen van een gedicht van Robert Southwell (1561 – 1595) op muziek heeft gezet. De muziek geeft een gevoel van haast, van strijd en kracht. De tekst beschrijft daartegenover Jezus als een kleine Baby, ongewapend. Echter, zijn huilen voelt voor de satan als een ferme stoot. De gelovige wordt opgeroepen om dicht bij deze hemelse Jongen te blijven, Hij zal de vijand verslaan.

Een bijzondere plaats is ook ingeruimd voor de zogenaamde ‘kindleinwiegen’ liederen waarmee van oudsher aandacht werd gegeven aan het tere, het lieve van dit bijzonder Kind. Eén van de Carols van Britten valt onder dit genre en ook het lied ‘Lully, Lulla, Lullay van P.W.J. Stopford is een wiegelied. ‘Stille Nacht’ ontbreekt niet. Een compositie van Wiecher Mandemaker geeft deze bekende woorden een onverwachte klank. Het publiek wordt bij verschillende bekende liederen gevraagd mee te zingen. Dit concert belooft voor iedereen een waardevolle voorbereiding op het Kerstfeest te worden.

Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is vrij. We bieden de mogelijkheid om uw waardering te laten blijken met een gift.