29 november 2019, Middelharnis -

Middelharnis – Maandag 25 november overhandigde wethouder Bruggeman in de Bibliotheek in Middelharnis de certificaten aan de eerste cursisten van de cursus Digisterker- werken met de digitale overheid. Het was een feestelijke ochtend afgelopen maandag in de bibliotheek. De eerste lichting cursisten van de cursus Digisterker kregen hun welverdiende certificaat uitgereikt.

In 4 weken tijd zijn de cursisten heel wat wijzer geworden over de digitale overheid. Docent Harmke Spoelman behandelde iedere week een ander thema waarna de cursisten zelf aan de slag gingen. Stap voor stap leerden de cursisten zo omgaan met de digitale overheid. De cursisten leerden onder andere wat een DigiD precies is, hoe je deze kunt aanvragen en veilig kunt gebruiken. Maar ook hoe je algemene informatie kunt vinden en hoe je kunt inloggen op Mijn pagina's, zoals Mijn SVB en Mijn Toeslagen. Een aparte les werd besteed aan de website van de gemeente.

Wethouder Bruggeman benadrukte tijdens de uitreiking van de certificaten het belang van het goed kunnen vinden van informatie op de websites van de overheid. “De ontwikkelingen gaan hard. Bijblijven is belangrijk”. De cursisten waren enthousiast over de cursus: “Ik heb geleerd om te gaan met mijn DigiD en durf het nu ook echt te gebruiken. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen om zaken via internet te regelen”.

De cursus Digisterker is onderdeel van het aanbod van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Komend jaar zal de cursus nog een aantal keren worden aangeboden. De eerstvolgende Digisterker cursus start op maandag 13 januari van 19.00-21.00 uur in de bibliotheek van Middelharnis. U kunt zich opgeven via www.bzhd.nl of aan de balie van de bibliotheek.

De cursus wordt aangeboden door het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. In januari start een tweede cursus Digisterker.

Foto
Drie van de acht cursisten met hun welverdiende certificaat. Naast hen wethouder Bruggeman en docente Harmke Spoelman.