Ouddorp - Woensdag 27 november 2019 is er een presentatie over Positieve Gezondheid bij de 55+ club. De welzijnsadviseurs van Stichting Zijn verzorgen deze middag. "Mensen 'zijn' niet hun aandoening. Toch focussen we daar wel vaak op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.." Lees hieronder verder.

Vervolg

"Mensen kunnen met het invullen van een 'spinnenweb' in kaart brengen hoe zij zelf hun gezondheid ervaren. Voel je je bijvoorbeeld tevreden, gelukkig of juist eenzaam? Lukt het je om de dagelijkse dingen te doen, zoals het huishouden? Beleef je nog plezier aan hobby’s of bezigheden?" Hulpverleners en hulpvragers kunnen met die uitkomsten een heel ander gesprek voeren. "Wat is voor jou echt belangrijk? Wat zou jij willen veranderen? Samen bedenken ze vervolgens wie (of wat) in de omgeving kan helpen om de situatie te verbeteren. U bent om 14.00 uur van harte welkom op deze interessante middag in de Dorpstienden."

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, via tel. (0187-)682319 of Stichting ZIJN, via tel. (0187-)483366 /e-mail c.vermeulen@zijngo.nl.