Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Binnenkort is er weer veel te leren en beleven: Cursus 'Voor 't zelfde geld', 'Meer doen met je tablet!' of 'Boek&Film' (met deze keer het boek Rafaël van Christine Otten). Lees hieronder meer en vergeet niet aan te melden.

Cursus: Voor ’t zelfde geld
Wanneer je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kunt wel leuke spullen kopen, maar het is belangrijker om geld te hebben voor huur, energiekosten, ziektekostenverzekering en eten. Geld lenen is niet altijd een goed idee. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat?
Andere vragen die tijdens de cursus aan bod komen zijn: Waarom moet je een administratie bijhouden? En hoe doe je dat? En maak je wel gebruik van alle toeslagen waar je recht op hebt? Daarnaast worden er ook tips gegeven om zuiniger te leven. Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Gemeente Goeree-Overflakkee en Stichting ZIJN.

Bibliotheek Middelharnis | startdatum maandag 25 november | tijd 19.00 – 20.30 uur | toegang: gratis | aanmelden via www.goeree-overflakkee.nl/voortzelfdegeld

Meer doen met je tablet!
Wil je graag meer met je tablet en online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou! Tijdens de cursus Klik &Tik op de tablet leer je op je eigen tablet, in je eigen tempo, met de tablet werken. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken en van foto's maken tot een spelletje spelen op de tablet. Benodigdheden: tablet en oortelefoontjes/headset

Bibliotheek Middelharnis | startdatum cursus: woensdag 27 november | tijd 09.30 – 11.00 uur | aantal lessen: 4 | Toegang: € 15,- voor de aanschaf van het lesboek

Boek & Film
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Donderdagavond wordt de film naar het boek “Rafaël” van Christine Otten vertoond: Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht – en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.
De Brabantse Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan begint de Arabische Lente en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 28 november | tijd 20.00-22.00 uur | Toegang € 6,50 / € 5,- voor bibliotheekleden