Regio - In november 2019 duikt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest in het thema 'Duurzaamheid'. "Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én niet-leden de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei". Lees hieronder, bekijk ook de activiteiten zoals 'Aanschuifkoor Middelharnis', 'Boek en film Ouddorp', 'Peuterochtenden' en de 'Bookchallenge'.

Bibliotheekgeschenk Winterbloei
Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én niet-leden de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart. Wil je meer weten over duurzaamheid, of wil je hier meer over lezen? Kom tijdens Nederland Leest naar Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en ontvang jouw gratis boekgeschenk (zolang de voorraad strekt).

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

Bookchallenge november
Lees jij al mee met de Bookchallenge? Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta daagt iedereen maandelijks uit een boek te lezen, wat je zelf misschien niet zo snel zou kiezen. Op de Facebookpagina “Bookchallenge 2019” is het mogelijk om over gelezen boeken te discussiëren en leestips uit te wisselen. Maandelijks wordt een nieuwe challenge bekendgemaakt en de challenge voor november is als volgt: November = Nederland Leest. Lees deze maand het cadeautje van de bibliotheek: het boek “Winterbloei” of lees een ander boek van Jan Wolkers.

Met de Kunstbus naar Monet
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de Kunstbusreis naar Monet. Stap dinsdag 12 november in de Kunstbus en laat je voor de deur afzetten van het Gemeentemuseum in Den Haag. Daar staat een museummedewerker klaar om je een rondleiding te geven door de tentoonstelling van Monet. Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt?
Opstapplaats: o.a. Brielle, Jumbo | dinsdag 12 november | 09.30 uur tot 17.00 uur | | Prijs met museumjaarkaart € 30,- / zonder museumjaarkaart € 46,50, kosten voor koffie en lunch zijn voor eigen rekening

Peuterochtenden op Goeree-Overflakkee
Door voor te lezen, elke dag een kwartiertje, wordt de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar vergroot. Zo leg je een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van je kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol! Tijdens de peuterochtend lezen we voor uit het prentenboek ‘Een boek’ van Hervé Tullet. De kinderen mogen helpen met het verhaal te vertellen. Nou ja vertellen, kinderen mogen helpen met duwen, wrijven, tikken en klappen! Door namelijk op een geel bolletje in het boek te duwen, verschijnt op de volgende bladzijde nog een bolletje. Als je erover wrijft, verandert het van kleur. Maar pas op, als je het boek kantelt, rollen de bolletjes naar een kant. En wat zal er gebeuren als je in je handen klapt? Plezier maken is tijdens de peuterochtend het belangrijkst! Als jonge kinderen plezier hebben in het luisteren naar verhalen uit prentenboeken is de kans groot dat ze later enthousiaste lezers worden.
Dinsdag 12 november in Bibliotheek Middelharnis, woensdag 13 november in Bibliotheek Ouddorp, Donderdag 14 november in Bibliotheek Oude Tonge | van 09.30 uur tot 11.00 uur | Gratis, wel aanmelden via www.bzhd.nl

Boek en Film Ouddorp
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Deze avond wordt de film naar het boek “All the money in the world” van John Pearson vertoond. In de jaren zestig en zeventig was oliemagnaat J. Paul Getty de rijkste man ter wereld. Het was dan ook wereldnieuws toen zijn kleinzoon Paul in 1973 werd ontvoerd. Getty weigerde echter losgeld te betalen, zelfs toen hem een lok haar en het oor van zijn kleinzoon werden toegestuurd. Terwijl de kidnappers dreigden Paul meer geweld aan te doen, was het aan moeder Gail om te onderhandelen met zowel de ontvoerders als haar schoonvader.
Bibliotheek Ouddorp | woensdag 13 november 2019 | Aanvang: 19.30 uur | Toegang €7,50 / Leden €5,- | Aanmelden via www.bzhd.nl

Zing mee met het Aanschuifkoor in Middelharnis
Schuif aan en zing mee! Inmiddels een maandelijks feestje wat niemand meer wil missen: Het Aanschuifkoor! Kom ook en zing gezellig mee. Er wordt gezongen onder leiding van zangdocente Elly Bezemer, Gerard de Werk en Wijnand Legerstee. Van gouwe ouwe tot echte meezinger. Zingen maakt blij!
Middelharnis het Diekhuus | Donderdag 14 november | van 14:00 tot 16:00 | Toegang gratis

En verder:
Digicafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl


Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd en twitter.com/bibliotheekzhd