4 november 2019, Goeree-Overflakkee - RTV SLOGO (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft ook deze week weer nieuwe uitzendingen voor u en jou klaarstaan. RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s in de uitzending. Bekijk de nieuwe items hieronder en check je juiste frequentie op de lokale radio en TV!

Nieuwe items van deze week zijn:

  • ’t Eiland Actueel – Glasvezel Goeree-Overflakkee: Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en van de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ‘t Haringvliet. Glasvezel buitenaf gaat starten met de aanleg van glasvezel. Ondanks dat het benodigde percentage niet is behaald, is het dankzij de garantstelling van Franzen Landbouw / Comgoed B.V. en TTW Systeem B.V. alsnog gelukt om de inwoners zekerheid te geven op de komst van het supersnelle netwerk. Jan.v.Gurp ging namens RTV SLOGO een kijkje nemen.
  • ’t Eiland Actueel – Première Film De Levende Delta: Hij moest er in twee jaar tijd meer dan honderd keer voor duiken. Filmmaker Ronald Faber legde de onderwaterwereld van het Grevelingenmeer en de Oosterschelde vast voor zijn nieuwe film ‘De Levende Delta’. De film gaat donderdag in première op het Wildlife Film Festival in Rotterdam. Regioverslaggever Sanne Waldekker van RTV Rijnmond maakte een reportage.
  • ’t Eiland Actueel – Actie Goeree Express: Goeree Overflakkee wil toerisme laten bloeien met de terugkeer van de Goeree-Express. In 2012 startte de Goeree-Express, een treintje wat toeristen en bewoners vervoerde langs verschillende dorpen in de regio. Rond de kerstdagen viel de Goeree Express extra op doordat het treintje verlicht was. Ook nu is er weer veel vraag naar het treintje door bewoners, scholen en ouderen. Helaas is het oude treintje er niet meer en wil oprichter Frank Mulder een nieuw treintje bouwen.
  • Streek Toneel – De Klokkedieven – Martha & Mathilda – deel 4: Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet is dat beide kranige zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming. Geniet mee met deze hilarische voorstelling van Toneelclub De Klokkedieven.
  • Streek Historie – Het goederenvervoer RTM – Deel 2: In deze aflevering over de historie van Goeree Overflakkee gaan we terug naar de tijd dat het goederen vervoer het eiland bereikte. Eeuwenlang was Goeree-Overflakkee zeer gunstig gelegen voor de scheepvaart. Daardoor was het eiland, ondanks het feit dat het alleen bereikbaar was per boot, niet geïsoleerd. Van isolement was pas sprake in de loop van de twintigste eeuw, toen het verkeer over de weg toenam. Een belangrijke verbinding óp het eiland was de tramlijn. De Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) exploiteerde deze lijn van 1909 tot 1956. De mobiliteit verbeterde, niet alleen tussen de dorpen, maar ook met ‘de overkant’, want tussen Middelharnis en Hellevoetsluis kwam een veerdienst.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 78: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Piet Diepenhorst & Rob Houtsma – Stad van ‘t Gas : Elke week ontvangt, vanuit Atelier-Galerie Yvette Jansen, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Piet Diepenhorst en Rob Houtsma over Stad van ’t Gas. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook en Twitter: @rtvslogo