2 november 2019, Middelharnis- Op dinsdag 29 oktober kregen de negen cursisten die de Training Taalvrijwilliger hebben gevolgd hun certificaat uitgereikt. Met dit certificaat kunnen ze aan de slag als Taalvrijwilliger. De training Taalvrijwilliger wordt georganiseerd door het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Na het volgen van de cursus kunnen de vrijwilligers aan de slag bij de activiteiten van het DigiTaalhuis. Lees hieronder meer.

DigiTaalhuis
Het DigiTaalhuis verzorgt activiteiten op het gebied van Basisvaardigheden; lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In de bibliotheek wordt onder andere wekelijks het Taalcafé en het Leescafé georganiseerd. Taalvrijwilligers begeleiden deze activiteiten. Met het behalen van het certificaat hebben de cursisten ook een goede basis gelegd om als taalmaatje aan de slag te gaan.

Wilt u meer weten over het werk van Taalvrijwilliger of Digivrijwilliger? Kom eens langs bij het loket van het DigiTaalhuis in de bibliotheek van Middelharnis. Iedere dinsdagochtend van 10-12, iedere donderdagmiddag van 13-15 en ieder eerste zaterdag van de maand van 10-12 is er een medewerker aanwezig om al uw vragen over het DigiTaalhuis te beantwoorden.
Graag tot ziens in de bibliotheek!